Осіннє мереживо

   У світі існує величезна кількість матеріалів, які прийнято називати «природні». Із самої назви стає ясно, що до природних матеріалів відноситься все те, що рясно підносить нам сама природа. Це предмети, які ми часом навіть не помічаємо, все те, що легко можна знайти: гілочки, сучки, квіти, листя, шишки, солома, жолуді, хвоя, трава і т.д.

   Виготовлення іграшок та інших виробів з природного матеріалу - цікава справа, але разом з тим - це праця. Майже ювелірний, кропіткий, хоча захоплюючий і дуже приємний, особливо - своїм результатом.

   На період осінніх канікул у мистецькому напрямі Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук проходить марафон майстер-класів «Осіннє мереживо» спільно з Гетьманським національним природним парком. «На гостинах у осені»  – під таким гаслом розпочався марафон. До вихованців напряму у гості (онлайн) завітала провідний фахівець з екологічної освіти Оксана Суслова , яка розповіла дітям про можливості використання природного матеріалу. Продемонструвала презентацію «Осінній вернісаж», в якій представила ідеї виготовлення картин з природного матеріалу. 

   Вихованців гуртка «Образотворче та декоративно- ужиткове мистецтво» зацікавили такі ідеї і вони  разом з керівником Шведенко Я.С. втілили у своїх роботах фантазії та враження від прекрасної осінньої пори. Кожна композиція унікальна, неповторна, цікава: тут і народні мотиви, і класичні нотки, і ніжні сюжети.

   Витвори мистецтва, виготовлені дитячими руками, вражають уяву своєю красою, оригінальністю, креативністю, фантазією, осінніми фарбами, цікавими задумами.

   Робота з рослинним природним матеріалом має велике значення для всебічного розвитку  школяра. Зустріч з природою незмінно розширює уявлення дітей про навколишній світ, вчить їх уважно вдивлятися в різні явища. 

осінній вернісаж 1осінній вернісаж 2осінній вернісаж 5