Підсумки марафону майстер-класів «Осіннє мереживо»

   Підсумки Осіннє мереживо 4Природний матеріал - скарбниця для розвитку дитячої творчості. Вона дарує дитині естетичну та душевну насолоду, а також формує почуття прекрасного. Робота з природним матеріалом несе в собі великі можливості зближення дитини з рідною природою, виховання бережливого та шанобливого ставлення до неї та формування перших трудових навичок.

    Виготовляючи вироби з природного матеріалу дитина якнайповніше залучається до світу прекрасного, опановує нові види техніки та обробки матеріалів для здійснення творчих завдань, отримують від процесу масу позитивних емоцій.

   Охтирський міський центр позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді активно співпрацює з Гетьманським національним природним парком. Під час осінніх канікул відбувся спільний марафон майстер-класів «Осіннє мереживо». В марафоні взяли участь 230 вихованців мистецького напряму, з яких 47 вихованців дошкільного віку. В процесі марафону відбулася онлайн зустріч з провідним фахівцем із екоосвіти Гетьманського НПП Оксаною Сусловою. Педагоги з вихованцями провели 10 майстер-класів, , 2 творчі майстерні по виготовленню виробів з природного матеріалу. Це і панно з використанням насіння та листя, і аплікація з листя, жолудів, квітів, і квітково-овочеві композиції, і картини та віночки, прикрашені дарами осені. Деякі роботи сповнені глибоким символічним змістом, інші – тонким гумором, притаманним лише творчій особистості дитини. Впродовж Марафону працювала Агенція корисних умінь та Ярмарок творчих ідей.

Вся робота була висвітлена на сторінках у Facebook, сайті ОМЦПО-МАН.

       Вироби з природного матеріалу завжди знайдуть гідне місце в інтер’єрі, причому за формою вони можуть бути зовсім різними, оскільки використовуються різноманітні матеріали.

       Як результат – безмежні фантазії дітей стали захоплюючі, цікаві, яскраві та неповторні. Кожна робота, виготовлена вихованцями була креативна, нестандартна та по-своєму прекрасна!

Методист декоративно-ужиткового

напрямку ОМЦПО-МАН

Теличко Світлана

Підсумки Осіннє мереживо 9Підсумки Осіннє мереживо 8Підсумки Осіннє мереживо 10