Своїми руками створюємо свято

   своїми руками створюємо 14Щоби підготуватися до Нового року, зовсім не обов’язково купувати дорогі новорічні прикраси. Святковий настрій можна легко і швидко створити своїми руками, не завдаючи шкоди природі та довкіллю.

   У наш час декоративні композиції набувають все більшої популярності. Саме навколо цієї ідеї й об’єднались Гетьманський національний природний парк, КЗПО «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради, Нескучанське лісництво державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» та Тростянецька публічна бібліотека. А якщо залучити до цього процесу дітей, то заняття стане справжнім полем для творчості.

   16.12.2020р. у Тростянецькій публічній бібліотеці було проведено Майстер-клас зі створення новорічних святкових композицій , що є продовженням роботи фестивалю біологічних колекцій «Природа навколо нас», започаткованого минулого року.

   Помічник лісничого Тростянецького лісового господарства Красніков Михайло Олексійович для юних природолюбів КЗПО Палацу дітей та юнацтва поділився секретами підбору рослин та наголосив на тому, що у композиції повинен дотримуватися баланс поєднання відтінків і комбінацій різних рослин.

   Вихованці гуртка з задоволенням допомагали створювати букети з природних матеріалів: туї західної,золотистої; тиса ягідного; ялівцю середнього, звичайного, китайського; кизильника; барбариса звичайного, Оттавського тощо. Заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського НПП Євдокимова Н. та керівник гуртка Усенко Л. відкрили «Скарбничку оригінальних ідей» та розповіли дітям як правильно декорувати композиції гілочками з пінопластом, ягодами, шишками, сухоцвітами та коли краще заготовляти такий матеріал.

   Усі учасники заходу активно працювали, проявляючи свою творчість. Як результат, були створені чудові композиції, які будуть прикрашати приміщення бібліотеки та радувати її відвідувачів.

   По завершенню кропіткої роботи учасників заходу працівники бібліотеки пригостили солодощами та смачним чаєм.

   Отак легко на проведеному заході поєдналися дитяча креативність та екологічне виховання.

   Радіємо й цінуємо кожну нагоду зустрітися з творчими та цікавими людьми, об’єднаних однією метою.

Своїми руками створюємо 3Своїми руками створюємо 8Своїми руками створюємо1своїми руками створюємо 10своїми руками створюємо 11своїми руками створюємо 17Своїми руками створюємо 6Своїми руками створюємо1своїми руками створюємо 12