Підтримали екологічну акцію «Нагодуй птахів узимку»

    Зберегти природу планети Земля – одне з найважливіших завдань сучасності. Тваринний світ нашої області вирізняється багатоманітним видовим складом, який налічує майже 300 видів птахів! Кожен вид – це невід’ємна частина природи, що відіграє свою важливу, хоч іноді непомітну для людей роль. Це наші сусіди, з якими ми повинні уживатися; це, насамперед, одна з ланок у величезному ланцюзі взаємозв’язків у природі, і поводитися з ними треба розумно, знати та оберігати.

    Традиційно у зимовий період з 08 по 24 грудня 2020 року проходить екологічна акція «Нагодуй птахів узимку». ЇЇ мета – допомога птахам, а саме розміщення годівничок у паркових зонах та скверах міст, населених пунктів, на території закладів освіти тощо. Долучилися до проведення даної екоакції майже всі заклади загальної середньої освіти Тростянецької міської ради:

Тростянецька Філія1 I-II ступенів ЗЗСО I-III ступенів №5 Тростянецької міської ради;

ЗЗСО I-III ступенів №3, Тростянецької міської ради;

Тростянецька Філія№4 I-II ступенів ЗЗСО I-III ступенів №3 Тростянецької міської ради;

ЗЗСО I-III ступенів №5, Тростянецької міської ради;

Смородинська Філія I-II ступенів ЗЗСО I-III ступенів №5.

   Протягом двох тижнів школярі разом з батьками виготовляли оригінальні годівнички для пташок, які зі вчителями розвісили на шкільних територіях.

   Відтепер учні кожного дня будуть приходити до власноруч виготовлених годівничок, щоб почастувати пернатих різними смаколиками та впевнитися, що вони не голодні. А за добрі справи птахи віддячать нам гарним співом та захистять наші ліси і сади від шкідників.

  Гетьманський національний природний парк щиро дякуємо керівникам ЗЗСО Тростянецької міської ради, учителям, батькам, які долучилися до проведення акції та закладають підростаючому поколінню основи екологічної свідомості, формуючи шанобливе ставлення до природи. 

ЗЗСО 1 1ЗЗСО 1 3Смородинська школа 2