Допомога пернатим

   У холодну пору року наша допомога пернатим – своєчасна та дуже потрібна і допоможе врятувати не одне пташине життя. Справжнім подарунком для птахів у зимовий період є годівнички. Ці будиночки для підгодівлі  можна змайструвати з різноманітних матеріалів. Головне пам’ятати, щоб пташкам було зручно.  Можна влаштувати для птахів маленькі безкоштовні їдальні у дворі і навіть у себе на балконі.  Горобці й інші наші зимуючі пернаті гості цілими зграйками будуть з радістю відвідувати їх. Якщо поповнювати запаси у годівниці постійно, птахи оселяться поблизу місць підгодівлі і влітку очищатимуть навколишні дерева від шкідників.

   За ініціативи та сприяння провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової Оксани учні 1-9 класів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №6 долучилися до природоохоронної акції. Класні керівники залучили школярів до  розвішування годівничок на  подвір’ях біля своїх домівок,  садочків та  парків.

   У розданих буклетах провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку  звертала особливу увагу на раціон птахів. Корм повинен бути збагачений вуглеводами та жирами (зерно, соняшникове насіння, різноманітні крупи). Категорично заборонено класти в годівничку чіпси, солоні горішки, сухарики зі смаковими добавками, цитрусові.

   Підгодовуючи взимку друзів наших менших, ми рятуємо їх від загибелі і тим самим допомагаємо птахам  зустріти теплі весняні дні.

Допомога пернатим 1Допомога пернатим 2Допомога пернатим 4