Пам’ятаймо про своєчасну допомогу пернатим узимку

    Життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні.

   Через сніг пернатим набагато важче шукати собі корм. А тому, аби їх підтримати і допомогти пережити холодну пору й була започаткована акція. Птахів на кадрах ви не побачите – до новацій їм треба звикнути. А далі привчати до місця підгодівлі, щоб вони поверталися сюди щодня.

   Щодо раціону, то найкраще це насіння, пшениця, просо та овес. Але все залежить від виду птаха. Для синиці чи дятла найкращими ласощами є свіже сало.

   Підгодівля птахів є дуже корисною і для людей. Вона дозволяє відвернути увагу пернатих від видзьобування бруньок на плодових деревах. Окрім того, служить для приваблення у місця, де вони можуть принести велику користь у період вигодовування пташенят комахами-шкідниками. А ще така діяльність прививає любов до природи. Тому за ініціативи та сприяння провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової Оксани  до акції активно долучилися 10 керівників та 146 вихованців гуртків "Знавці англійської мови", "Пізнаємо світ англійської мови", "Історичне краєзнавство", "Літературне краєзнавство", "Спортивний туризм" ОМЦПО-МАН.

   Долучитися до природоохоронної акції мають змогу всі бажаючі. Годівницю можна виготовити і з підручних засобів. Пам’ятаймо, своєчасна допомога пернатим взимку може врятувати не одне пташине життя.

Птахи 3Птахи 6Птахи 4