Підведені підсумки

  Чи можуть діти допомогти передноворічним лісовим красуням, змінити ситуацію? Тому працівники ГетьманськогоНПП вирішили до настання новорічних свят привернути увагу дітей, батьків - жителів нашого міста до цієї проблеми - збереження лісових красунь.

   З 15 по 30 грудня.2020 року діяв короткостроковий спільний екологічний дослідницько-творчий проєкт "Адвент-календар "Прикрасимо ялинку" між мистецьким напрямом Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді та Гетьманським національним природним парком, метою якого було формування у підростаючого покоління відповідального ставлення до природних багатств рідного краю, підвищення творчої активності та природоохоронної діяльності дітей.

    Протягом 15 днів діти разом з керівниками гуртків отримували завдання від провідного фахівця з екологічної освіти Оксани Суслової, виконували їх, після кожного виконаного завдання прикрашали ялинку іграшкою, чекаючи Нового року.

    У роботі на проєктом взяло участь 224 вихованців гуртків «Український сувенір» (керівник Бабак Лілія Вікторівна), «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво» (керівник Шведенко Я.С.), «Народна творчість» (керівник Назарова Т.М.), «Вишивка» (керівник Іваненко І.І.), «Виготовлення іграшок-сувенірів» (керівник Христич Л.В.), «Гончарство» (керівник Гайдуковська Т.М.), «Креативне рукоділля» (керівник Перекрестова Н.М.), «декоративно-ужиткове мистецтво» (керівник Ткаченко А.Ю.).

    Даний проєкт відкрив для дітей і керівників дивовижний світ хвойних красунь. Він сприяв до роздумів - чи варто рубати зелену красуню заради новорічних свят. Допоміг відповісти на запитання: чому взимку біля ялинки зелені голки? Чому у ялинки колючі голочки? Навіщо потрібні хвойні дерева? Що буде, якщо на світі не стане ялин? Як можна допомогти зберегти новорічні сосни? І на багато інших питань.

Проєкт дозволив розвинути творче мислення вихованців, вміння здобувати знання з різних джерел, аналізувати факти, висловлювати власні судження.

Підсумки адвент 2Підсумки адвент 3Підсумки адвент 4