Освятили води Ворскли!

   Свято Водохреща 5Свято Водохреща 1Головний символ Водохреща - вода. Саме з нею у цей день пов'язані основні традиції та ритуали. Вважається, що 19 січня вона має особливу силу зцілення. Саме тому на Водохреще у всіх храмах, окрім святкової молитви, проводять освячення води. Цю воду можна пити, кропити нею оселю, вважаючи, що всі 365 (чи 366) днів вона має чудодійні здібності.

   Ще одна невід'ємна традиція Водохреща – купання у водоймах. Здійснюють його за будь-якої погоди - навіть у сильний мороз.

  19 січня, сонячного морозного дня, на території Великописарівського природоохоронного науково-дослідного відділення Гетьманського національного природного парку на березі Ворскли відбулося свято Водохреща. Обряд освячення води провів настоятель Свято-Миколаївського храму православної церкви України отець Миколай. Допомагали підготувати територію до проведення обряду працівники Гетьманського національного природного парку. Після освячення води всі бажаючі мали можливість зануритися в крижані води Ворскли та одержати заряд позитивної енергії.