Збереження водно-болотних угідь – запорука життя на Землі

Водно болотні 2021 10   Надзвичайно різноманітний природний світ нашої планети. Він дивує багатством видів, форм, барв, чарує своєю неповторною красою, вабить нерозгаданими таємницями. Болото – це завжди загадка.

   2 лютого, з нагоди відзначення Дня водно-болотних угідь, у Музеї Нескучанського лісництва ДП “Тростянецьке лісове господарство” для вихованців гуртка «Юні скаути», керівник Лариса Усенко, КЗПО «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради проведено екологічне заняття.

   Тема 2021 року – «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!».

   Заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Гетьманського НПП Наталія Євдокимова ознайомила присутніх з процесами утворення боліт, їх місцями розташування, залежність, яка існує в природному середовищі, зв'язок людини з природою, результатами впливу її на природу, а також акцентувала увагу підростаючого покоління на ролі водно-болотних угідь у накопиченні, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних ресурсів.

   Помічник лісничого Нескучанського лісництва ДП “Тростянецький лісгосп” Красніков Михайло Олексійович провів цікаву та пізнавальну екскурсію музеєм, де школярі мали можливість побачити екземпляри мешканців водно-болотних угідь.

   Діти з задоволенням взяли участь у інтелектуальних іграх, які для них підготували Лариса Усенко та Наталія Євдокимова.

   По завершенню заняття гуртківці зробили висновок: «Водно-болотні угіддя – це ресурс, який має величезне значення, утрата якого була б непоправною».

Водно болотні 2021 лісгосп 4Водно болотні 2021 лісгосп 4Водно болотні 2021 лісгосп 8

 

Водно болотні 2021 лісгосп 6Водно болотні 2021 11Водно болотні 2021 лісгосп 7