Вода, Водно-болотні угіддя, життя-нероздільні

    Цьогорічна тема привертає увагу до питань пов’язаних з використанням прісної води, а також ролі водно-болотних угідь у накопичені, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних процесів.

   За сприяння та підтримки провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової Оксани  підготовлена інформація про Всесвітній день водно-болотних угідь та передана до Охтирський загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів № 6, 9 для проведення  екогодин.

   Вчителі біології вищезгаданих шкіл Кутовий Юрій, Крамська Анна ознайомили учнів із значенням  боліт для забезпечення життєдіяльності всіх живих організмів,  уяснили що водно-болотні угіддя це, насамперед, місце існування ендемічних, рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин, місце регулярного перебування понад 20 тис. водних птахів, або важливе місце для нересту, нагулу і зимівлі місцевих видів риб тощо. Уяснили собі для якої великої групи представників тваринного та рослинного світу водно-болотні угіддя, які співіснують на заболочених територіях.

   Ми маємо усвідомити, що для майбутнього планети  дуже важливо вже зараз припинити знищувати болота  і почати відновлювати водно-болотні екосистеми, берегти джерела прісної води та ощадливо її використовувати.

ВБУ школи Охтирка 2ВБУ школи Охтирка 4ВБУ школи Охтирка 3