Без води – нема життя

   Молодша школа ЗЗСО1 ВБУ 7Молодша школа ЗЗСО1 ВБУ 3Під гаслом «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!» Гетьманський національний природний парк продовжує інформаційну кампанію з нагоди відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь, до якої долучилася Тростянецька Філія №1 І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Тростянецької міської ради.

   З метою поглиблення знань учнів про біологічне різноманіття водних об’єктів Гетьманського парку, привернення уваги до їх охорони та виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, заступник начальника відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського НПП Наталія Євдокимова підготувала та передала до закладу тематичні матеріали для проведення  екогодин.

   Учитель біології Ольга Миколаївна Москальова провела для учнів старших класів інформаційні хвилини «Без води нема життя», екологічні вікторини «Рослини та тварини, які живуть на болоті» та круглий стіл «Водно-болотні угіддя рідного краю». Предметом обговорення для учнів стала важливість водно-болотних угідь, як ресурсу, який має велике економічне, культурне, наукове та рекреаційне значення, утрата якого була б непоправною. Наголосили на важливості водних об’єктів в екосистемі, їхню цінність у отриманні прісної води, продукуванні кисню, зменшенню рівня повеней та збереженні природних місць проживання багатьох водоплавних тварин та рослин, а також говорили про актуальні проблеми відновлення та збереження ВБУ.

   Долучились до проведення екологічних заходів і вчителі молодших класів А.В. Кошлата, О.А.Кравченко, Н.М. Заїчко, які провели для учнів тематичні бесіди «Хто мешкає на болоті?», екологічні пізнавальні ігри та майстер-класи з виготовлення болотних мешканців, а також у школі створена виставка учнівських малюнків «Вода і життя – нероздільні!».

   Основною ідеєю проведення даних заходів було показати підростаючому поколінню важливу роль водно-болотних угідь у житті людей, їх цінність для суспільства загалом та пропагування дбайливого використання цих неповторних природних комплексів.

Молодша школа ЗЗСО1 ВБУ 1Молодша школа ЗЗСО1 ВБУ 5старша школа 1вбу 6

старша школа 1вбу 7Молодша школа ЗЗСО1 ВБУ 8старша школа 1вбу 2 старша школа 1вбу 3старша школа 1вбу 5старша школа 1вбу 1