Естафету фестивалю підхопили у м. Середина-Буда

 

   естафету фестивалю підхопили в Середино будах 5Естафету фестивалю біологічних колекцій «Природа навколо нас» підхопили у м. Середина-Буда. Нагадаємо, що минулого року подібний еколого-освітній і науково-популярний захід відбувся за організаційно-методичної підтримки Гетьманського НПП у Тростянецькій публічній бібліотеці за сприяння Української природоохоронної групи.

   Цьогорічний фестиваль прорходив 17-20 лютого на базі Середино-Будського палацу дітей та юнацтва у співпраці із НПП «Деснянсько-Старогутський». Гетьманський НПП на фестивалі представляв С.М. Панченко, який провів навчальні ігри «Як стати особливим» та «Як створити власну колекцію» із середино-будськими школярами. Також разом із випускником «зеленого класу», а тепер студентом Іллею Чернишовим представили колекцію рисунків лісів природно-заповідних територій Сумської області. Найбільш еколекцій представили вихованці місцевого шкільного лісництва. Це колекції круп, гілок дерев у безлистому стані, сухофруктів. Долучилася і місцева бібліотека з підбіркою нових надходжень на природничу тематику. Відвідувачі могли ознайомитися із творчим доробком вихованців палацу дітей та юнацтва, ціла зала булла відведена під експозицію НПП «Деснянсько-Старогутський».

   Крім того фестивальні заходи включали орнітологічну екскурсію, тренінг із медіаграмотності, майстер-класи з підгодовування птахів. Фестиваль планують проводити регулярно і спільно із відділом освіти планується розробити план підготовки до наступного фестивалю. Дякуємо колегам за запрошення і отриманий новий досвід.

Естафету фестивалю підхопили в Середино буді 1естафету фестивалю підхопили в Середино будах 3естафету фестивалю підхопили в Середино будах 4

Естафету фестивалю підхопили в Середино буді 4Естафету фестивалю підхопили в Середино буді 6

 Естафету фестивалю підхопили в Середино буді 5