Науковий вернісаж до Всесвітнього дня дикої природи

   20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 березня - день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення.

   Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети» визначає центральну роль лісів та їх екосистемних  послуг у забезпеченні добробуту сотень мільйонів людей у всьому світі, і особливо корінних та місцевих громад, які історично пов’язані з лісами та прилеглими до них територіями. Це узгоджується з цілями сталого розвитку ООН у частині зобов'язань щодо подолання бідності, забезпечення сталого використання ресурсів та збереження життя на землі.

   Вихованці гуртка «Географ-науковець» Охтирський міський центр позашкільної освіти – Мала академія наук (керівник Віра ХОРОШУН) з нагоди відзначення Всесвітнього дня дикої природи підготували і провели «Науковий вернісаж» спільно зі спеціалістом з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксаною СУСЛОВОЮ. Перший блок заходу був присвячений загальній характеристиці лісів Охтирського району. Це - «Історія Охтирських лісів», «Розподіл лісових площ по території Охтирського району», «Основні лісоутворювальні породи лісів Охтирського району».

   Наступний блок складався із досліджень, які проводили у різні роки вихованці гуртка «Географ-науковець»: «Видовий склад рослин еколого-пізнавальної стежки «Литовський бір», «Ліс - це щедра природна аптека», «Характеристика похідного лісу північної околиці м. Охтирка», «Характеристика лісового масиву південно-західної околиці міста Охтирка», «Характеристика лісу, що знаходиться поміж містом Охтирка та селом Залужани». Три доповіді було присвячено приміському лісовому масиву, що знаходиться в урочищі «Ківшар»: «Урочище «Ківшар »- приміська хона рекреації», «Особливості рельєфу урочища», «Екологічні проблеми урочища «Ківшар».

Науковий вернісаж до Всесвітнього дня дикої природи 1Науковий вернісаж до Всесвітнього дня дикої природи 2Науковий вернісаж до Всесвітнього дня дикої природи 4