Птах, який живе по сусідству з нами

   У 2010 році в екологічному календарі з’явилося свято — Всесвітній день горобця. Відзначати його запропонували 20 березня індійські і британські орнітологи.

   Мабуть, не знайдеться жодної людської оселі, біля якої б не було горобців. Вони живуть поруч, неначе неодмінна людська приналежність. Це один з найпоширеніших птахів як в Україні, так і на Землі. Вони вже давно стали супутниками людини і майже не гніздяться в дикій природі, саме тому їх відносять до синантропних видів.

   За співпраці заступника начальника відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського НПП Наталії Євдокимової та керівника гуртка Комунального закладу позашкільної освіти «Палацу дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради Сокури Наталії Олександрівни для вихованців гуртка «Країна чарівного мистецтва» було проведено екологічне заняття з метою підвищення обізнаності про таких птахів як горобці та привернення уваги до їх охорони.

   Діти дізналися, які види мешкають на нашій території, ознайомилися з цікавими фактами життя цього птаха, про величезну користь, яку ці маленькі пташки приносять довкіллю й людині, знищуючи комах-шкідників.

   Занепокоїв гуртківців і той факт, що в довкіллі на горобців чекає дуже багато небезпек, і що пташки потребують допомоги, адже часто гинуть від морозів та відсутності їжі, стають жертвами домашніх котів і яструбів, потрапляють під колеса автомобілів тощо.

   Всесвітній день горобця — це нагадування про птахів, яким ще не загрожує зникнення, але, незважаючи на своє широке поширення і чисельність, за відсутності свідомого ставлення людей до всього живого, що їх оточує, горобці можуть потрапити до зони ризику.

Птах який живе по сусідству з нами 4

Птах який живе по сусідству з нами 1Птах який живе по сусідству з нами 6