Дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків

   наслідки випалювання трави 2021Із приходом весни та підвищенням температури повітря, все частіше виникають пожежі. Пов’язано це з масовим спалюванням сухої рослинності та їїзалишків на відкритих територіях. На жаль, люди не замислюються про негативні наслідки власних дій.

   Суха минулорічна трава – не сміття, а безцінний продукт харчування, житло, притулок, створений самою природою. Тож люди мають знати та пам’ятати, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та у складних випадках і кримінальна відповідальність!

   Від 17 квітня 2020 року в Україні почав діяти закон № 556-ІХ “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища. Правопорушники караються штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

  Закликаємо Вас бути обачними, застережливими, пильними та уважними. Якщо Ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.