Бережімо Землю!

   У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дату обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

  Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує та привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи.

  Саме про це й розповіла заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія Євдокимова вихованцям гуртка Комунального закладу позашкільної освіти «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради «Туристсько-краєзнавчі сплави та походи», керівником якого є Лариса Усенко.

   Учасники заходу дізналися про історію створення Дня Землі, зрозуміли, що свято носить екологічний характер і закликає об'єднатись людей у всьому світі для захисту довкілля. На занятті діти дійшли висновку, що людина - лише частка природи, законами і правилами якої вона повинна керуватись у повсякденному житті, адже важливо не владарювати над природою, а співпрацювати з нею. Разом вивели основні правила «Екологічного Кодексу» у збереженні планети. Закликом до дії на знак миру й життя на Землі пролунав символічний Дзвін Миру.

День Землі 1День Землі 4День Землі 2День Землі 6День Землі 5День Землі 10