Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств

   «Земля – наша мати, всіх годує», - говорить українське прислів’я. У ньому відбито ставлення українського народу не тільки до землі, а й взагалі до всього довкілля: рослин і тварин, річок і повітря. Щиро шануючи все це, наш народ ніби доводив свою невід’ємність від природи. Зараз у нашому суспільстві стрімко зростає інтерес до екологічних питань, людству потрібна висока екологічна культура й свідомість. Саме одним із пріоритетних завдань відділу екологічної освіти Гетьманського НПП є виховання у підростаючого покоління дбайливого ставлення до природних багатств.

   Березень місяць багатий на екологічні свята. 21 березня відзначається Всесвітній день лісів, 22 березня – Всесвітній день води. З цієї нагоди для юних природолюбів Комунального закладу позашкільної освіти «Палацу дітей та юнацтва» Тростянецької міської ради відбулася екологічна екскурсія в природу, яку організували заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського НПП Н. Євдокимова  та завідуюча відділом спортивно-масової роботи Л.Усенко .

   Запрошений на цю зустріч і помічник лісничого Нескучанського лісництва ДП “Тростянецький лісгосп” Красніков М. О., який ознайомив учнів з видовим складом рослинного світу нашої території, а також розповів про водні об’єкти цієї території.

 Цікавими для школярів були екологічні ігри, тематичні завдання, де діти вчилися аналізувати, робити висновки на основі власних спостережень за довкіллям та отримали знання, як зберегти природу. Сподіваємося, що такі заходи стануть корисними і для природи і для школярів.

Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 1Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 3Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 2Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 7Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 5Виховуємо дбайливе ставлення до природних багатств 6