На хвилях радіоефіру ТРК «Охтирка» 103.7

     На хвилях радіоефіру ТРК Охтирка 103 1 29 березня педагоги Охтирського міського центру позашкільної освіти - Мала академія наук Ольга Литовченко, Віра Хорошун та вихованка гуртка «Історичне краєзнавство» Вікторія Бейзим разом з провідним фахівцем з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксаною Суслова взяли участь у радіопередачі, присвяченій використанню проєктної технології у соціальному партнерстві закладу позашкільної освіти з установами і організаціями.

   Педагоги Ольга Литовченко, Віра Хорошун зазначили, що Охтирський міський центр позашкільної освіти - Мала академія наук учнівської молоді тісно співпрацює з багатьма установами і організаціями міста та району з метою забезпечення якісного освітнього та виховного простору для вихованців закладу. Прикладом такої взаємодії є реалізація спільних освітніх проєктів: соціально-освітній проєкт «Здійснимо мрію разом!» з Охтирським міським центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, культурно-освітній проєкт «Мій внесок у музейну справу» з Охтирським міським краєзнавчим музеєм, освітньо-виховний проєкт «Правовий хаб «Vivat Lex» з Охтирським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділом освіти Охтирської міської ради, інформаційно-освітній проєкт «Школа радіожурналістики на хвилі 103.7» з Охтирською ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та ТРК «Охтирка» із залученням закладів загальної середньої освіти міста. Учасники ефіру поділилися результатами та враженнями про участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН України.

   Оксана Суслова зазначила, що «Важливим напрямком діяльності Парку є еколого-освітня діяльність. Провідні фахівці з екологічної освіти спрямовують роботу на взаємодію з молоддю, школярами та дошкільнятами, використовуючи багато форм та методів: екологічні заняття,  ігри, квести,  екскурсії, спостереження, дослідження, конкурси, вікторини, бесіди, лекції, семінари, круглі столи, виставки, акції на природоохоронну тематику згідно з екологічним календарем. Особливо хотілося б зазначити про тісну співпрацю з ОМЦПО-МАН. Крім зазначених вище форм роботи  виділю проєктну. Уже який рік поспіль працюємо над спільними інформаційними, творчими, дослідницькими, екологічними проєктами : «Збережи ялинку»,  «Підгодуй птахів узимку», «Друге життя непотрібних речей», «Чисте довкілля », «Здай батарейку – збережи природу! », « Сортуємо сміття», «Зустріч птахів», «Збережемо нашу планету чистою». Зараз працюємо над важливим природоохоронним  проєктом «Збережемо первоцвіти». Робота над проєктами сприяє вихованню у дітей бережливого ставлення до природи, відповідальності за свої вчинки у природі, любові до рідного краю. Адже природа формує людину, ставить її на вищий щабель розвитку, вчить людину бути Людиною. А від людини сьогодні залежить стан екології, природного багатства, збереження природи від стихійного і безконтрольного її використання». Попередила про сезон тиші,  виникнення пожеж та дотримання правил пожежної безпеки, які застережуть від трагічних наслідків, закликала охтирчан бережно ставитися до нашого природного середовища.