Провели протипожежні тренування

    З настанням весни, на території нашої країни спостерігається підвищення температурних показників і незначна кількість опадів, починається пожежонебезпечний сезон - це період з моменту танення снігового покриву в лісі до появи повного зеленого покриву. При таких умовах можливе виникнення пожеж в природних екосистемах, а часто жертвами вогняної стихії стають і люди, серйозної шкоди наноситься сільськогосподарським об’єктам та населеним пунктам. Щорічно такі пожежі завдають непоправного збитку природі та державі.

    Із метою охорони лісів від пожеж, 1 квітня службою державної охорони Гетьманського національного природного парку спільно з Державним підприємством «Тростянецький лісгосп» провели протипожежні тренування на території Литовського лісництва ДП «Тростянецький лісгосп» з використанням технічних засобів трактора «Беларус 82.1» та агрегату для перевезення води АПВ -3 для своєчасного реагування у разі виникнення надзвичайної ситуації з локалізації лісових пожеж, торфовищ тощо. Перевірено та приведено у належний стан пожежну техніку, обладнання та інвентар.

   Під час пожежонебезпечного періоду, одне з головних завдань для працівників Гетьманського національного природного парку, лісогосподарських підприємств, пожежних підрозділів місцевої та відомчої пожежної охорони – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація для можливості подальшої ліквідації.

Провели протипожежні тренування 1Провели протипожежні тренування 3Провели протипожежні тренування 2