Підведені підсумки конкурсу

   Одного весняного дня люди здивуються: немає на ринку жодного букетика лісових весняних квітів. Підуть до лісу і там немає жодної квіточки. А де ж поділися первоцвіти? А вони зникли. Вам подобається така перспектива? Ні? Тому був створений спільний інформаційно-творчий проєкт «Збережемо первоцвіти разом!» між мистецьким напрямом Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді та Гетьманським національним природним парком для того, щоб разом дбати про збереження і примноження перших вісників весни. Проєкт діяв з 15 березня по 5 квітня 2021 року  в рамках щорічної Всеукраїнської акції «Збережемо первоцвіти».

   У основі проєкту лежало ключове питання: «Чому не можна зривати первоцвіти?». Відповідаючи на дане питання, у вихованців гуртків сформувалося ціннісне ставлення до природи, виховувалося естетичне сприйняття світу. 

   Всі люблять перші весняні квіти. Що може статися, якщо кожного року зривати їх у великі букети? Багато квітів уже занесено до Червоної книги України. Тому педагоги з дітьми, з провідним фахівцем з екоосвіти Оксаною СУСЛОВОЮ разом  запропонували ідеї про збереження і примноження первоцвітів,  обговорювали задум, пропонували власні ідеї.

   Упродовж роботи проєкту провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана СУСЛОВА надсилала інформаційні матеріали про первоцвіти, пропонувала ідеї про збереження і примноження первоцвітів. Педагоги мистецького напряму Охтирського міського центру позашкільної освіти - Мала академія наук разом з дітьми обговорювали задум, пропонували власні ідеї.

   У зв’язку з карантинними обмеженнями, робота проєкту  відбулася  дистанційно. Педагоги інформувати вихованців про первоцвіти та їх захист, значення та причини зникнення первоцвітів, надавали поради по виготовленню первоцвітів різними техніками декоративно-ужиткового мистецтва. Вихованці малювали первоцвіти, виготовили  вироби на тему «Перші весняні квіти», створювали композиції з квітів,  листівки, надсилали фотороботи перших весняних квітів, розгадували онлайн  кросворд «Весняні квіти»,  вивчали пам’ятку «Першоцвіти – неповторна краса нашої природи», грали в ігри «Спробуй знайти», «Знайди пару».

   В роботі проекту взяли участь 420 вихованців гуртків мистецького напряму ОМЦПО-МАН: «Український сувенір», керівник Бабак Л.В., «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво», «Кольоровий світ», керівник Шведенко Я.С., «Народна творчість» та «Українська народна іграшка», керівник Назарова Т.М., «Декоративно-ужиткове мистецтво», керівник Ткаченко А.Ю., «Гончарство», «Бісероплетіння», «Країна чарівного мистецтва», керівник Гайдуковська Т.М., «Вишивка», керівник Іваненко І.І, «Креативне рукоділля», керівник Перекрестова Н.М.

   Результатом участі у проєкті є презентація проєкту, віртуальна виставка дитячих робіт «Весна іде, красу несе», розповсюдження інформації серед населення, висвітлення роботи на міському радіо, у соцмережах, каналі Ютуб, на платформі «Всеосвіта» (свідоцтво №51377947 від 01.04.2021р.).

   Робота за даним проектом сприяла набуттю знань і вмінь вихованцями з екологічної освіти та декоративно-ужиткової творчості,  збагатила знання дітей про первоцвіти, пробудила причетність і співпереживання до всього живого і прекрасного, що нас оточує.

Підведені підсумки 1Підведені підсумки 3Підведені підсумки 4