Провели роз'яснювальну роботу з правил пожежної безпеки

   Основною причиною виникнення лісових пожеж, в переважній більшості, є нехтування громадянами вимог Правил пожежної безпеки. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню на екосистеми, чим створюють реальну загрозу їх знищення.

  Помилкова думка людей про те, що спалюванням сухої рослинності можна швидко навести лад на полях або на власних садибах призводить до знищення родючого шару ґрунту та загибелі тварин. Люди, спалюючи суху траву або розводячи багаття не розуміють, що вогонь швидко може стати неконтрольованим, оскільки значна відкрита площа горіння та сильний вітер призводять до того, що невеличке багаття перетворюється на масштабну пожежу та вогонь із полів, лугів та прибережних смуг швидко переходить як на ліс, так і приватні будівлі.

  З настанням пожежонебезпечного періоду, коли зростає загроза виникнення лісових пожеж та пожеж в екосистемах, спричинених людською необачністю, дуже важливо розвивати свідомість населення, особливо у питаннях власної безпеки і збереження довкілля. Тому, інформування громадськості та постійна профілактика вкрай необхідні на сьогодні.

 13 березня начальник відділу охорони ПЗФ Гетьманського національного природного парку Микола Антюх, фахівець сектору забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Охтирського району, представник Охтирського МРВ Управління ДНС України в Сумській області Сергій Педорченко та поліцейські офіцери Чернеччинської громади Віталій Кучер і Віктор Кварта пройшли вулицями с. Хухра та с. Пилівка й провели роз’яснювальну роботу серед місцевих жителів та застерегли суворо дотримуватись правил пожежної безпеки у природних екосистемах, наголосили на суворій забороні випалювання сухої рослинності, особливо під час пожежонебезпечного періоду, який наразі спостерігається на території області. Під час спілкування з населенням, окрему увагу звернули на дотримання безпечної поведінки підростаючого покоління, звернувшись до батьків контролювати дозвілля своїх дітей та навчати їх правилам безпеки життєдіяльності. Кожному проінструктованому були вручені пам'ятки та листівки інформаційного характеру на природоохоронну та протипожежну тематику.

Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 1Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 2Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 3Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 4Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 5Провели розяснювальну роботу з правил пожежної безпеки 6