Пролісок — символ надії

   Одна стародавня легенда свідчить, що коли Адам і Єва були вигнані з раю, ішов сніг. Єва замерзла і стала плакати, згадуючи про теплі райські сади. Щоб утішити її, Бог перетворив кілька сніжинок у квітки проліска. Побачивши квіти, Єва повеселішала і в неї з'явилася надія на краще. Звідси і вважається, що пролісок — символ надії.

   Провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Кварта Наталія разом з викладачем Охтирської дитячої художньої школи ім. Т.Г.Шевченка Мартиненко Н.А. 18 квітня, саме напередодні Дня проліска, провели екологічний захід у недільній школі «Янголятко» при Архангело - Михайлівському храмі міста Охтирка, керівник – Топчій О.М.

  Проведений майстер-клас з виготовлення писанки рослинним орнаментом, де діти малювали пластиліном відомі їм першоцвіти – пролісок, тюльпани… Кожна дитина відчула себе майстром при створенні писанки!

  Дітям було наголошено, що проліски перебувають під охороною Парку, і що їх зривати їх не можна! День проліска — 19 квітня, насамперед, є екологічним святом, покликаним берегти ніжні квіти!

  На превеликий жаль, у результаті варварського ставлення, до первістків весни, пролісків стає все менше на нашій планеті.

пролісок символ надіїпролісок символ надії 1пролісок символ надії 2