Проведено спільні тренування при гасінні лісових пожеж

Щороку лісові пожежі, що виникають у природних екосистемах, завдають значної шкоди довкіллю та громадянам.

   22 квітня працівники Охтирського природоохоронного науково-дослідного відділення Гетьманського національного природного парку спільно з Державною пожежно - рятувальною частиною Управління ДСНС України в Сумській області, з ДП «Охтирське лісове господарство» та ДП «Охтирським агролісгоспом» пройшли навчання з охорони праці та тактики гасіння по боротьбі з лісовими пожежами в природних екосистемах, метою яких було на практиці відпрацювати взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві.

   Навчання проводили начальник 3 ДПРЧ управління ДСНС України в Сумській області полковник СЛЦЗ Осьонов О.С., заступник начальника загону- начальник 6 ДПРЧ України в Сумській обл. підполковник СЛЦЗ Мамченко А.В., заступник начальника 6 ДПРЧ управління ДСНС України в Сумській обл. капітан Голець О.П.

   Така робота проводиться навіть під час обмежувальних карантинних заходів, адже пожежонебезпечний період в Україні набирає обертів і створює передумови для збільшення кількості загорань в екосистемах.

Проведено спільні тренування при гасінні лісових пожеж 1Проведено спільні тренування при гасінні лісових пожеж 5Проведено спільні тренування при гасінні лісових пожеж 4