Участь в онлайн науково-практичному семінарі

 Участь в онлайн семінарі  З 19 по 23 квітня   провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку  Суслова Оксана взяла участь у семінарі з екологічної освіти та інтерпретації.

   Ініціаторами проведення тренінгу за темою «Організація екологічної освітньо-виховної діяльності та створення умов для екскурсійної діяльності в установах природно-заповідного фонду» стали Національний природний парк «Подільські Товтри», Рада ботанічних садів та дендропарків України та ГО «Партнерство заради природи» (США). Ініціативу підхопили Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління разом з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, запросивши більше 100-ні еко-освітян з 49 установ природно-заповідного фонду України.   

   Програма тренінгу включала такі напрямки як бьордвотчинг, інтерпретацію природи, організацію "лісових шкіл", використання шкільного гербарію тощо. Особлива увага приділялася проблемам інклюзивності та подалання бар’єрів, практикам побудови та обслуговування еко-стежок та еко-стендів в установах природно-заповідного фонду.

   Роберт Біркбі (Robert Birkby)- відомий фахівець і консультант з будівництва еко-стежок, автор популярної в усьому світі книги «Ледь торкаючись землі» ("Lightly on the land"), а також відомі американські інтерпретатори - Чак Леннокс, Ентоні Еллісон та Аріадна Рейда представили результати своєї багаторічної роботи в національних парках та ботанічних садах США та інших країн світу.

   Хай семінар буде гарним поштовхом до нових ідей, творчих задумів.